klaraiaix.blogg.se

Hej! Jag heter Klara och är 18 år gammal. Jag är i Aix-en-Provence i tre veckor med skolan för att lära mig franska. Kommer bli ASKUL läsning

Bonjour!

Publicerad 2013-12-03 17:44:00 i Allmänt,

Hej!
 
Nu har snart halva tiden gått, så snabbt men ändå inte. De första två dagarna här kändes som typ två månader men nu går tiden lite fortare.
 
Igår, måndag, hade vi skola som vanligt. Det är bara i tre timmar så det går fort vilket är bra. Sen hade jag möte med skolans rektor för det blev fett knas när jag sov hos Teodor i fredags, alltså en aning töntigt men pratade med dom och allt gick jättebra. Efter det gick jag, Love och Jonathan till Teodors jobb och chillade till Teodor slutade. Då gick jag och Teodor hem till honom och myste. Efter några timmar så var jag tvungen att gå hem för att äta middag. Fortfarande rätt stelt på middagar för jag förstår inte vad dom säger. Eller, jag förstår lite grann men jag kan inte forma meningar. Det går inte. Jävla franska säger jag bara. Men mitt projekt med att lära mig franska la jag ner andra dagen tror jag. Jag kör mest engelska här nere. 
 
Idag hade vi också skola såklart. Det var närmre 20 grader i solen idag så vi åt lunch i solen vilket var så himla himla skönt. Efter det gick vi alla, (Linda, Agnes, jag, Jonathan, Love och Love) till Teodors jobb (stället där man hänger på) och pluggade faktiskt. Imorgon ska man två och två eller tre och tre göra en intervju med någon som praktiserar och jag och Jonathan ska intervjua Teodor så vi förberedda lite frågor till det. 
 
Nu är jag hemma och tittar på Glee. BORDE verkligen läsa dom vidriga böckerna i engelska och svenska men det är så tråkigt alltså. Imorgon har jag, Linda, Estelle och Elin luciaträning, för på eftermiddagen och sedan på kvällen. Det ska bli jättekul därför att Aix är en sådan liten stad och det finns ingenting att göra längre när man slutar kl 12:30. Ja, man skulle kunna plugga men det är inte jättekul när man är utomlands så det skjuter vi upp ett tag till! 
 
Jag kanske har berättat det, men det är så stelt i alla fall, för jag har min balkong mittemot vardagsrummet/matsalen och det är stora fönster till vardagsrummet och värdfamiljen sitter alltid där och när jag ska ut o röka så tittar dom alltid på mig och det blir en awkward sekund om man ska vinka, le eller säga nåt liksom. 
 
Har seriöst inga bilder att visa nästan. Tar inte kort längre men ska bli bättre på det, promise!
 
En bild som Estelle skickade till Vendela via Snapchat på mig och Agnes! Saknar alla människor i Barcelona och i Sverige :(
 

Sacred sunday

Publicerad 2013-12-01 21:11:46 i Allmänt,

Hej hopp!
 
Idag tog jag en rejäl sovmorgon till kl 11 och sen tittade jag på två avsnitt av Paradise Hotel och åt daim till. Sjukt stabil frukost. Det var såå mysigt. Lite som att vara hemma, att vakna och vara trött men borde ändå göra något med sitt liv så man sätter på lite serier. Tvärsoft. 
 
Kl halv två mötte jag upp Ida som bor relativt nära mig. Vi tog en pizzaslice på vägen och innan jag berättar något mer måste jag predika om hur mycket vi måste starta en egen liten pizzaslicekiosk. Helt seriöst. Typ bästa idén ever. När man inte är jättehungrig men vill ha nåt gott, då tar man en pizzaslice för 2,50 euro och trycker i sig. Så jävla perfekt att jag smäller av. Hur som, vi mötte sen Estelle och Agnes av en slump vilket är lite strange men så kul. Vi strosade runt, hittade en ny del av Aix som vi inte trodde var möjligt eftersom det är så sjukt litet. Senare anslöt sig Love och Love sig till gruppen. Vi gick då till den stora katedralen och lyssnade på Christmas Carols. Bästa ever. Vi hade föreställt oss att en kör sjöng massa jullåtar men det var mer som en gudstjänst vilket var lite kul. Jag är kristen och brukar gå i kyrkan då och då speciellt under juletid så det var lite som att vara hemma förutom att det är en katolsk kyrka och där är det mer : PRAISE THE LORD och så extrema är inte den protestantiska kyrkan, men det var mysigt. 

Efter vi suttit där från 15:30 - 17:10 vandrar jag och träffar Jonathan och Teodor. Dom satt och chillade på en bar och jag var där i typ 30 min sen stack vi hem. Nu har jag precis ätit middag, fortfarande lika stelt typ. Alltså min familj är SÅ SNÄLL, men jag förstår fan ingen franska så jag sitter typ och stirrar och försöker uppfatta ord men fattar ingenting. Senare under middagen började vi prata engelska och då om politik. Jag är inte asvass på politik så vettefan om jag sa saker som var sanna, men hyfsat. 
 
Nu ska jag plugga vidare, ASKUL!
 
Efter jag duschat och mina glasögon immar igen totalt. "Ta av dig dom" tänker ni nu men mina händer är redan fulla av kläder o shit så jag går halvt blind till mitt rum. Fungerar utmärkt. Nästan. Inte alls när jag tänker efter
Jag, Ida, Estelle och Agnes vandrade runt och hittade den här fina platsen
Inne i katedralen. Ser mer ut som en konsert med alla telefoner men det var en gudstjänt. Faktiskt.
 
 
 

Fredag + lördag

Publicerad 2013-12-01 00:27:00 i Allmänt,

hej bloggen! 
 
Nu är det lördagkväll och jag har precis kommit hem från att träffat alla kompisarna på stan. Det är vår första helg, som var efterlängtad. På fredagen var vi (alla) ute på barer och drack o shottade o hade oss. Kostade 2 euro shotten så det var bara att hälla i sig tyckte vi. Vi hittade även ett billigt ställe med drinkar. Jag och Isabelle tog en varsin tequila sunrise och hennes smakade bara som saft medan min var typ bara tequila. Ekonomiskt å ena sidan, inte asgott å andra sidan men den gick ner. (Isabelle skickade även tillbaka sin drink och sa: mer tequila tack..). 
 
Efter det gick vi till någon schletet ställe som såg kul ut. Var jättekonstigt inrett för det var som en bar och en restaurang men med jättehög musik så man kunde inte föra en konversation och dansgolvet var hur litet som helst. Vi stannade där ett bra tag i alla fall och jag dansade mest. Däremot var det jättekonstig musik och DJn sög och killarna var creepy men kul var det. Efter det sov jag hemma hos Teodor, vilket var så mysigt sååååå!
 
Jag och Teodor vaknade imorse och han gick upp för att äta frukost. Jag gömde mig i hans rum i tre timmar för vågar inte prata franska med hans värdpappa (som är hur skön som helst så inget personligt) sen kravlade jag mig upp efter lite support från min kära pojkvän. Efter det gick jag och Teodor ut och käkade lite lunch och mötte Love, Love och Jonathan för lite biljard, standard. Sedan gick jag, Love, Love och Teodor och käkade middag ute på en restaurang. Jag åt pasta med nåt och det var HUR GOTT SOM HELST. Dog matdöden. Efter vi käkat mötte vi alla andra, tog en drink, bevittnade ett bråk som urartade totalt (dödshot o shit, kanske inte superseriöst men superkul att titta på). Vi alla var så himla trötta (förutom Jonte och Love L) så vi drog hem och nu sitter jag här..
 
Ska dra på Paradise Hotel o sen sussa kudde
 
En bild från skolan i fredags. Jag och Jonathan ska föra argument om varför vi kan leva utan telefoner. Inte nog med att vi ska komma på argument utan de ska även vara på franska..
Underbara Love som får ett skrattanfall under lektionen. Han är bland dom roligaste jag känner. Skrattar hela tiden med honom
En fantastisk liten halvmåne av bostäder. Det är SÅ fint, det är synd att jag bara har en iPhone att fota med + att jag är asdålig fotograf. Men det är jättemegafint
På torsdagen gick vi ut o tog drinkar och fick gratis shots. Tvek om det var alkohol i shotsen för det var så jädrans goda ska ni veta.
Under fredagen var jag, Agnes, Linda och Ida inne i en fin kyrka där vi var tvungna att vara knäpptysta i för människor satt längre fram och hade ett moment with the boss
Hemma hos Teodor innan vi skulle bege oss mot våra vänner. Det var ett jävla fram o bak o hit o dit med att få sova över hos varandra. Strunt tycker vi.
Såhär såg jag ut i porrljuset hemma hos Teodor
Love och Teodor var ju RÄTT nyktra i fredags
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela